Corona Update

Gelukkig zijn er in Nederland positieve geluiden rondom het Corona virus. De maatregelen zijn in Nederland verder versoepeld en de druk op de gezondheidszorg is gelukkig sterk afgenomen. Waakzaamheid blijft geboden en vanuit Kyo Ren Kan willen we natuurlijk niet bijdragen aan het verspreiden van het virus onder onze leden. De afgelopen maanden zijn er beperkte mogelijkheden geweest in de dojo om te trainen. Er kon individueel of in kleine groepen getraind worden waarbij André de openingstijden heeft verruimd om iedereen de kans te geven 1x per week te schieten. Gelukkig konden veel van onze leden daar gebruik van maken en ze konden daardoor hun Kyudo vaardigheden op peil houden in de afgelopen moeilijke tijden. 

Omdat de maatregelen verder zijn versoepeld gaan we onze trainingen ook weer wat aanpassen. Er wordt nu de mogelijkheid gegeven om drie avonden per week te trainen met maximaal zes personen in de dojo. De leden kunnen zich online inschrijven waarbij de regel geldt vol is vol. We houden wel rekening met elkaar zodat iedereen die wil trainen ook kan trainen. We hebben natuurlijk wel een paar kleine aanpassingen moeten doen om de trainingen veilig te laten verlopen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat de dojo, nog meer dan normaal, schoon is en wordt ontsmet voor én na gebruik. 

Daarnaast zijn we ook regelmatig buiten aan het trainen in Demen. Joop en Ronald organiseren als het goed weer is buiten trainingen op zondag waarbij het ook mogelijk is om Enteki te schieten. De faciliteiten bij het dorpshuis in Demen zijn prima en we hebben bij die trainingen de leden van Washinkan mogen verwelkomen die helaas nog geen toegang hebben tot hun eigen gymzaal. De faciliteiten in Demen bevallen zelfs zo goed dat de KRN heeft besloten om hun eerste evenement na de versoepeling ook op deze locatie te houden. Op 19 juli zal er een Enteki evenement worden gehouden met aansluitend een barbecue. We kunnen in ieder geval tot het einde van de zomer gebruik blijven maken van de sportvelden in Demen, dus we verwachten er nog zeer regelmatig te schieten in de komende maanden. 

Internationale evenementen zijn er helaas nog niet. Normaal gesproken zouden er rond deze tijd internationale seminars met examens worden georganiseerd, maar die zijn vanwege het Corona virus natuurlijk allemaal geannuleerd. Gelukkig heeft de KRN wel een aantal evenementen op het programma staan. Er staat in ieder geval in oktober een 2-daags jubileum herfst seminar gepland vanwege het 40-jarig bestaan van de KRN en voor november zal het NK weer worden gehouden waar het team van Kyō Ren Kan en Rik zijn titel gaat verdedigen. De Hunze dojo heeft ook een aantal open extra trainingen gepland in het najaar waar een aantal van onze leden kunnen aanhaken. We gaan natuurlijk ook weer proberen aan te sluiten bij de opening van het seizoen in de Enshin dojo en zodra het mogelijk is zal er in Tilburg een KRN makiwara seminar worden georganiseerd voor de nieuwe leden. 

Al met al komen de kyudo activiteiten daarmee weer een beetje op gang. Ook in de dojo mogen we vanaf volgende week onze eerste beginner van het seizoen verwelkomen. Nu alleen hopen dat we het virus in Nederland een beetje onder controle kunnen houden.