NK Kyudo 2022

Op zondag 6 november vond het NK Kyudo plaats in Sporthal Sprengeloo te Apeldoorn.

In totaal waren er tien teams: negen die hun dojo vertegenwoordigden, en één "mix team".

Dit jaar namen Robert-Jan van Washinkan en Queeny van Kyorenkan de taikai organisatie voor hun rekening.

Na het groeten, en een korte toelichting over de vorm en de algemene regels van de wedstrijden, openden we de dag met een aangepaste yawatashi sharei door Jaap sensei als ite, Erik sempai en Nedzib sempai als kaizoe.

Daarna begon meteen de team verschieting in zasha, wedstrijd timing.

Met negen mato konden er steeds maximaal drie teams tegelijk schieten. Hierdoor hebben we vier rondes kunnen schieten. Met meerdere kaichuu die getroffen werden, werd de top drie teams meteen duidelijk en hoefde er ook geen shoot-out plaats te vinden.

Na de vier rondes werd de lunchpauze gehouden.

De individuele wedstrijd werd in rissha, wedstrijd timing geschoten. Voor het gemak werd de volgorde bepaald aan de hand van graduatie. Omdat er een aantal deelnemers waren die niet meededen aan de individuele verschieting, verliepen de rondes sneller dan bij de team wedstrijd. Ook hier werd er weer veel geraakt, en liepen de punten redelijk gelijk op bij de top vijf schutters.

Na de vier rondes bleek ook hier geen shoot-out nodig te zijn, alhoewel het steeds maar 1 punt verschilde tussen de top drie.

Iedereen stelde zich op voor de laatste toespraak en prijzenuitreiking door André en Jaap sensei.

Voor de teams plaatsten Hunze 1, Shudokan en Enshin 1 zich respectievelijk op 3e, 2e en 1e plaats. Enshin mocht de wisselbeker overnemen van Kyorenkan.

Individueel was Nedzib sempai 3e, Erik sempai 2e, en Kei Hirayama 1e plaats. Deze drie kregen ieder een medaille en Kei kreeg de wisselbeker.

Jaap reikte vervolgens namens de jury ook de stijlprijs uit voor consistente vorm en techniek op, of boven iemands verwachte niveau, en daaruit kwam naar voren dat Kei Hirayama duidelijk de beste kyudo had laten zien gedurende de hele dag.

Daarmee had Enshin niet geheel tegen de verwachtingen in, zowel de teambeker, individuele beker, en de stijlprijs in de wacht gesleept. Omedetou!!

Het was een mooie taikai, we hopen dat iedereen genoten heeft en we danken iedereen voor de deelname.

NK Kyudo 2021 Resultaten:

Team
1e plaats: Enshin 1 (Nedzib, Ryunosuke, Kei)
2e plaats: Shudokan (Erik, Paula, Vincent)
3e plaats: Hunze 1 (Jaap, Sjef, Lammert)
 
Individueel
1e plaats: Kei Hirayama (Enshin)
2e plaats: Erik van Zanten (Shudokan)
3e plaats: Nedzib Tafro (Enshin)
 
Stijlprijs: Kei Hirayama (Enshin)