Beginnerscursus

Bij Kyō Ren Kan dojo is het mogelijk om een beginnerscursus te volgen. In deze cursus leer je in 12 lessen de basisbeginselen van Kyudo en kun je aan het eind van de cursus zelfstandig een pijl lossen op een Makiwara (oefendoel) in staande vorm. In de cursus zal uiteraard veel aandacht worden besteed aan de techniek van het schieten, maar ook aan materiaalkennis en de bewegingen/houdingen die horen bij Kyudo. De cursus is dan ook de ideale manier om te ervaren of Kyudo bij je past en legt een goede basis voor een eventueel vervolg op het Kyudo pad. Als je na de cursus besluit om door te gaan met Kyudo dan ben je uiteraard van harte welkom bij Kyō Ren Kan dojo

We geven de cursus normaal gesproken op dinsdagavond van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. De cursus start in overleg met de dojoleider. De kosten van de cursus zijn € 100,- + € 15,- voor een aspirant lidmaatschap* van de Kyudo Renmei Nederland en zijn inclusief een Gomu Yumi. Alle materialen worden door de dojo verzorgd en je hoeft alleen gemakkelijk (sport) kleding mee te nemen en dikke sokken. 

Als je geïnteresseerd bent dan kun je contact opnemen met de dojoleider (André Schiebroek). We raden je aan om eerst een keer een normale les bij te wonen op woensdagavond om een indruk te krijgen van Kyudo. Neem ook hiervoor contact op met de dojoleider om een afspraak te plannen.  

*Het aspirant lidmaatschap van de KRN geeft je toegang tot speciale aktiviteiten die voor beginnende kyudoka worden georganiseerd. Daarnaast ben je daarmee verzekert tegen evt. ongevallen tijdens kyudo aktiviteiten van thuis tot thuis.

 

Gerelateerd: Artikel 'beginners'